top of page
  • Foto van schrijverTom Vanhecke

Meet Lien - Co-founder van LYNX.


Mijn verhaal begon 32 jaar, 8 maanden en 22 dagen geleden. Tenminste, als het vandaag 10 november 2021 is, anders kun je het uitrekenen.


Lien Vertommen, Co-founder of LYNX.
Lien Vertommen, co-founder van LYNX Partners.

Ik ben geboren in Leuven, België en opgegroeid in een klein stadje genaamd Schriek. Mijn leven verliep precies zoals men zou verwachten. Er was school, ballet, muzieklessen, een kat en veel tijd om in de tuin te spelen. Het leven kabbelde voort zoals het dat doet. Ergens rond mijn 10e verjaardag begreep ik dat hoewel het leven mooi was, het niet voor mij was.


Authenticiteit

Ik vond dat als 2 dagen bijna hetzelfde waren, er geen nut was voor die tweede dag. Sindsdien ben ik overal op zoek gegaan naar nieuwigheid. Ik ben van de gebaande paden afgeweken en vond overal schoonheid. In een nieuw land, een nieuw gerecht, een nieuw boek, een nieuwe weg naar het werk, een nieuwe kennis, een nieuw glas wijn ...


Door op deze manier te leven, leerde ik mezelf echt kennen. Het blijkt dat ik het soort persoon ben die niet kan wachten om te springen en te zien wat morgen brengt.


Oplossingsgericht

Deze instelling van nieuwsgierigheid heeft me door Denemarken, Engeland en Ierland geleid, waar ik niet alleen bedrijfsbeheer op school heb gestudeerd, maar ook mensen heb bestudeerd in bars en andere sociale plaatsen.


Het leidde me ook naar een tuktuk door Sri Lanka; paardrijlessen nemen toen ik 30 jaar oud was; het bezitten van een bibliotheek vol boeken en naar enkele van de mooiste plekken op aarde gaan wanneer ik gewoon ga wandelen en verdwaal.


Door deze geweldige reis (tot nu toe) ben ik vaak mislukt. Mijn aspiraties in de criminologie eindigden niet goed, ik kan nog steeds niet paardrijden, ik heb de verkeerde gevechten gevoerd, ik heb mezelf overschat... de lijst is eindeloos.


Maar de momenten na een mislukking, wanneer je weet dat er een probleem is en probeert uit te zoeken hoe je dat probleem kunt oplossen. Dat is wanneer ik me het meest levendig voel. Elke mislukking heeft me op een weg vol mogelijkheden gezet, en als je mogelijkheden ziet in plaats van problemen, ben je altijd gelukkig!


Efficiëntie

Na mijn studie begon ik als "young potential" aan een job, omdat ik dacht dat dat de manier was om in de kortste tijd het meest te leren. En dat deed ik ook, maar ik leerde vooral wat ik niet wilde. Geen 9 tot 5 baan, geen routine, geen grote multinational waar alles voor je wordt beslist, geen cultuur van klagen of anderen de schuld geven.


All ears

Dus op naar het volgende avontuur, sales, want geen 2 dagen kunnen hetzelfde zijn in verkoop toch? Het blijkt dat ze dat wel kunnen ... Maar deze baan heeft me mijn meest waardevolle les geleerd. Wanneer je naar mensen luistert en openstaat om dingen vanuit hun perspectief te bekijken, kun je niet langer falen.


Vrijheid

Ik had het geluk om deel uit te maken van een kleine innovatieve onderneming die veel mogelijkheden bood als je er open voor stond. Na 2 jaar in de verkoop kreeg ik de kans om een team te leiden en later om 1 en zelfs 2 kantoren te managen en te laten groeien. Het gaf me de kans om strategieën, personeelsbeheer en groei te leren en te ervaren. Het gaf me ook de kans om mijn kracht te begrijpen: dingen runnen en organiseren en mensen in hun kracht zetten.


Door deze ervaringen begon ik te verlangen naar de vrijheid om mijn eigen verhaal te schrijven. Een verhaal waarin ik mijn sterke punten kon gebruiken om andere ondernemers en leiders te versterken.


Ik nam de sprong en ging ervoor, samen met Tom, die ik dankbaar mijn partner in zaken en leven mag noemen.


Dus ons verhaal begon precies 1 jaar geleden, tenminste als het vandaag 10 november 2021 is.

12 weergaven

Comments


bottom of page