top of page
  • Foto van schrijverTom Vanhecke

Meet Tom - Co-founder van LYNX.

“Als je me tien jaar geleden had verteld dat ik een ondernemer zou worden, zou ik gelachen hebben!”

 Tom Vanhecke, Co-founder LYNX.
Tom Vanhecke, co-founder of LYNX Partners.
Empathie

In een familie van leraren en politieagenten, was ondernemerschap niet aanwezig toen ik opgroeide. Een baan moest iets veiligs en betrouwbaars zijn, met weinig risico's. Maar ik was gezegend met een zorgzame en liefdevolle familie die me leerde empathisch te zijn voor de mensen om me heen - een vaardigheid die in het leven zo waardevol blijkt te zijn.


Ik had echter altijd al een voorliefde voor non-fictie: biografieën, documentaires, geschiedenis... Op de middelbare school ontwikkelde ik een sterke interesse in (macro-)economie omdat de regels, kaders, wetten en correlaties me hielpen om de samenleving waarin we leven te begrijpen. Later werd ik betoverd door het vakgebied marketing en hoe ons reptielenbrein nog steeds op dezelfde voorspelbare manier reageert op stimuli van een steeds veranderende wereld.


Ondernemerschap

Verschillende stages brachten me voor het eerst in contact met ondernemerschap. Mijn taak was om (gratis) marketingadvies te geven aan start-ups. Ik was meteen verliefd op deze opmerkelijke soort: ondernemers! Met niets meer dan een idee, wat zelfvertrouwen en pure wilskracht, creëren ondernemers iets uit niets. En hun verhaal, hun ‘waarom’, intrigeert me altijd.


De drang om te ondernemen groeide gestaag in de afgelopen tien jaar. Mijn stagebegeleider liet me alle ins en outs zien van het runnen van een kmo. Mijn allereerste baas mentorde me in het denken als een ondernemer. Hij raadde me aan om “Rich Dad, Poor Dad” van Robert Kiyosaki te lezen. Na het lezen van dat boek geloofde ik echt dat ik ook een ondernemer kon worden. Mijn tweede baas gaf me toegang tot geweldige coaches en mentoren om mijn persoonlijke groei te bevorderen. Bovendien gaf hij me de kans om mijn eigen managementvennootschap te starten.


Nature versus nurture

Ik ben een product van mijn omgeving. Ik ben dankbaar voor mijn twee families: de ene door bloed en de professionele door keuze. Ik ben dankbaar voor de liefde en steun van mijn ouders, mijn zus, mijn vriendin en vrienden. Ik voel me gelukkig vanwege de coaching en mentorship die ik heb ontvangen van Michaël Soetens, Gaël Terroir, Patrick Brady, Michel Calef en Lien Vertommen.


Jullie inspireren me om een betere versie van mezelf te worden!

7 weergaven

Comments


bottom of page